2012 m. rugsėjo 25 d.

Kai norisi šiek tiek tvarkos

Nemanykite, kad esu viena tų moteriškių, kurios leidžia katėms valgyti iš savo lėkštės arba miegoti savo lovoje. Tačiau kai kurie dalykai būdingi katininkams tikrai yra būdingi ir man. Tarkim, lankydamasi svečioje šalyje dairausi gyvūnų prekių parduotuvių ir nepraleidžiu progos nupirkti saviškiams "šio bei to", visada leidžiu paragauti saviesiems katogurmanams pelėsinio sūrio, man patinka savaitgaliniai snūstelėjimai kartu su ūsuotaisiais panosėje ir t.t., ir pan. Apie ribas, ką galima daryti, o kas jau kenkia santykiams su Jūsų katinu, dar tikrai rašysiu. Pakalbėkime geriau apie tai, ko vertėtų neleisti daryti katinui iš viso. 
Nemažai problemų kyla, kai katinas laipioja virtuvinėmis spintelėmis, valgomojo stalu ar nardo tarp lėkščių (nesvarbu ar jos pilnos ar jau sudėtos kriauklėje). Tai natūralus kačių elgesys gamtoje - smalsumas įgimta jų savybė. Ir net jei tai pakenčiama Jums, tai nebūtinai atrodys estetiškai Jūsų svečiams ar giminiečiams... O jei jie dar ras plaukų savo patiekaluose! Be abejo, visada galite naudotis lozungu, kad Jūsų namuose - Jūsų tvarka, bet... gali atsitikti taip, kad liksite vienas... su savo katinu... Nebent Jūs to norite :)
Taigi, apsiginkluokite kantrybe ir pradėkite auklėjamuosius darbus jau dabar. Be abejo, tai daryti reikėjo nuo mažumės (apie tai irgi dar rašysiu), bet geriau vėliau, nei niekada. Tam bus reikalingas vandens purkštuvas. Kuo ilgesne ir stipresne srove jis galės "šaudyti", tuo patogiau jums. Pripildykite jį vandens ir laukite... kol Jūsų katinas priartės prie vietos, prie kurios jam nedera būti. Tada purkškite! Esmė tame, kad paprastai katinams nepatinka vanduo. Pliusas tame, kad ne Jūs būsite tas Blogasis katino akyse - Jūsų santykiams tai nepakenks.Galimybė tokia, kad po kelių tokių papurškimų katinas supras, kad geriau ten neiti. Tačiau visada yra tokių katinų, kurie nebijo vandens ar yra tiesiog iš sunkiai auklėjamųjų serijos... Tuomet lieka variantas - SSScat.
Pasižiūrėkite patys ;) 
Šį prietaisą galima įsigyti ebay, amazon.com aukcionuose ar užsieninėse gyvūnų prekių parduotuvėse, kurios siunčia prekes į Lietuvą. Sėkmės! 
Lauksiu pasidalinimo patirtimi, kaip Jūs auklėjate savo kates :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.