2014 m. sausio 16 d.

Kur karaliai eina pėsti?

Kadangi ankstesnė tema buvo apie kraikus, tai, natūraliai, ši turėtų būti apie tas vietas, erdves, kuriose kraikas naudojamas – kačių tualetus. Tai ne ką mažiau svarbi tema! Taip atrodo, kad ką jau čia galima papasakoti apie plastmasinę vonelę, į kurią pilamas kraikas. Aš jus patikinu, kad šitaip nebegalvosite, kai perskaitysite visą temą. 

Kačių tualetai gali būti uždari ir atviri, gali būti netgi išsivalantys!

Atviras variantas
 
Uždaras variantas

Išsivalantis variantas :)

Dar vienas stebuklas :)

Tokie mini robotai turėtų būti neprasti pagalbininkai, bet man asmeniškai jų Lietuvoje neteko matyti. Net neįsivaizduoju ar katinas neišsigąstų tokio tualeto :) Na, prie visko priprantama.

Išduosiu paslaptį, kad pigiausią uždarą tualetą teko pirkti Thomas Philipps parduotuvėje. Štai toks. Ir kokybė jo nėra tokia jau prasta, kaip kaina gali rodyti.

Jau kalbėjau, kad katės tualeto vieta turėtų būti ne tik jums, bet ir gyvūnui pirmiausia patogi – nuošali, saugi, rami, lengvai pasiekiama. Žodžiu, apsvarstyti WC padėtį bute vertėtų iš anksto, dar prieš įsigyjant ūsuotąjį. Be abejo, kartais tai koreguojama eigoje: įgyjama patirtis, taikomasi prie gyvūno individualiai arba gyvenimo sąlygos padiktuoja pokyčius, bet apsvarstyti viską iš anksto labiau nei verta. 

Dažnas katino tualetą stato savo vonios kambaryje, ypač tokiu atveju, jei ten yra ir unitazas, į kurį galima patogiai supilti panaudotą kraiką (tik tą, kurį galima pilti į kanalizaciją!). O ir šiaip – lyg ir tam skirtas šis kambarėlis :) 

Tačiau, ne visi gyvena butuose ar namuose, kuriuose įmanoma vonios kambaryje įterpti dar bent vieną papildomą rakandą. Atvirkščiai, dažno mūsų vonioje nėra net kojos kur pastatyti ir sunku apsisukti... ką jau kalbėti apie dar vieną nemažai vietos užimantį pribombasą... 

Ir čia yra išeitys! Pasitelkus fantaziją, įmanoma tokį visai iš esmės neestetišką daiktą paversti interjero detale. 


Labai šauni idėja – įtaisyti tualetą spintelėje, spintoje ar kitame balde. Žiūrėkite!

Tiems, kurie negali išleisti nemažų sumų įsigyjant katino tualetą, siūlau pasitelkti fantaziją ;) Štai jums idėjos. 


Nepamirškite, kad jums reikės lopetėlės „kakučiams“ ir sušokusiam kraikui išimti iš tualeto. Lopetėlės būna irgi skirtingos – su didesnėmis skylutėmis, skirtos silikoniniam kraikui valyti, kad didelės granulės išbyrėtų, o kitas turinys liktų lopetėlėje, ir su smulkiomis skylutėmis, sušokančiam į gumulėlius kraikui.

Lopetėlė didelėmis, stambiomis skylutėmis

Lopetėlė smulkiomis skylutėmis

Dar labai geras pagalbininkas – kilimėlis prie tualeto. Jis skirtas tam, kad kraikas, katinui išlipus iš dėžutės, nepažirtų po visus kambarius. Be abejo, idealiai kilimėlis nesurinks granulių, bet, patikėkit, tai gelbėja.  Kilimėlį galite įsigyti gyvūnų prekių parduotuvėje arba priderinti kažką patys. Tinka vonios kilimėliai arba kilimų ar dirbtinės žolės atraižos, kurias nesunkiai įsigysite buitinių prekių parduotuvėse. 


  

Aš dar turiu šluotelę su semtuvėliu nubyrėjusiam kraikui sušluoti, kai jau akis granulės ant grindų akis ima badyti, o siurbti kambarių dar nesinori.




Nepamirškite, kad tualetus reikia prižiūrėti, dezinfekuoti ir karts nuo karto keisti naujais. Kodėl? Pastebėkite tualeto dugną. Metams bėgant, jis šlapimo ėdamas, braižomas nagų ir pan., darosi ne tik negražus, bet ir tampa bakterijų veisykla. Be abejo, dezinfekuoti ir kitaip gerai išvalyti reikia kaskart keičiant kraiką, bet tai neapsaugo nuo nusidėvėjimo. Smulkiose rievėse, įbrėžimuose bakterijoms lengviau užsilaikyti. Netaupykite ten, kur nereikia ;) Patarčiau kas metus-du senojo atsisveikinti su senuoju tualetu ir įsigyti naują. O gal tuo pačiu ir kokybiškesnį, modernesnį. 

Tualetą plauti, prižiūrėti galite įprastomis valymo priemonėmis. Aš pati naudoju ekologišką indų arba paviršių ploviklį. Siūlau nepersistengti su agresyviomis cheminėmis priemonėmis, nes tai gali pažeisti jautrią katinukų pėdučių odelę, dirginti kvėpavimo takus. Geriau rinkitės kuo natūralesnius, švelnius valiklius. Kad ir citrinos sultis, sodą, actą. Jie puikiai naikina kvapus ir dezinfekuoja. Išplovę ir nusausinę tualetą, užpildykite nauju kraiku ir patys gerai nusiplaukite po tokių procedūrų rankas. Nepamirškite to padaryti kaskart išvalę savo augintinių tualetus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.